Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΖΟΥΡΑΡΙ, ‘’ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ’’

ΖΟΥΡΑΡΗΣ.jpg
Όπως αναφέρουν αρκετά δημοσιεύματα, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις θέλει ‘’να δημιουργηθούν πολλά τζαμιά για τους πρόσφυγες’’. Τις δύσκολες στιγμές των προσφύγων, που δυστυχώς επιβαρύνονται και με εκδηλώσεις αχαριστίας κάποιων από αυτούς, θα απαλύνει με τα πολλά τζαμιά;


Μη λησμονούμε ότι οι συνάνθρωποί μας αυτοί από τη Συρία κυρίως, έχουν προσφυγοποιηθεί εξαιτίας της πρακτικής εφαρμογής των κορανικών επιταγών της βίας. Μη λησμονούμε ότι οι τζιχαντιστές, δεν είναι οι ‘’φανατικοί ισλαμιστές’’, με την έννοια που προσδίδουν κάποιοι προσπαθώντας να απαμβύνουν την κορανική προτροπή βιαιοτήτων. Οι τζιχαντιστές είναι οι πραγματικοί εφαρμοστές των κορανικών προτροπών. Θα αναφέρομε αυτό που δήλωσε ο ιμάμης του Άμστερνταμ της Ολλανδίας, Γιασίν Ελφορκανί : «Οι τρομοκράτες νομιμοποιούν θεολογικά τις πράξεις τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε, αυτό δεν έχει σχέση με το Ισλάμ».
Δεν προβληματίζει τον κ. Ζουράρι, η βία που διδάσκεται στο κοράνι; Ιδού οι κορανιακές προτροπές τι υποδεικνύουν :
«Εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν δοξασμένη τύχη», «Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους».
«Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω από τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».
«Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλαχ άλλες θεότητες».
«Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία»
«...κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους, Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους».
«Όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό».
«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε»
«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε...κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους»;
Από πού έλκουν οι εγκληματικώς αυτοκτονούντες τζιχαντιστές, το θράσος των ενεργειών τους; Iδού τι λέει τι ανίερο κοράνι : «Αν τους ορίζαμε την αυτοχειρία ή την εγκατάλειψη των κτημάτων τους, λίγοι από αυτούς θα το έκαναν. Ωστόσο, εκτελώντας τη θέληση του Αλλάχ θα ήταν προς όφελός τους και η πίστη τους θα στερεωνόταν».
Αυτό έπρεπε να ενοχλεί τον κ. Ζουράρι και όχι ο κατηχητικός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών για τους Ορθόδοξους Έλληνες. Οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα να δικαιούνται να διδάσκουν αυτό που θέλουν στο μάθημα των θρησκευτικών των μουσουλμανοπαίδων και για τους Ορθόδοξους Έλληνες να επιζητείται επίμονα να μην είναι κατηχητικός και ομολογιακός ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών; Δεν πρέπει να γίνει αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης του 1923, γιατί δεν υπεισέρχεται σε τέτοια λεπτομέρεια. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες δεν δικαιούνται να διδάσκονται Ορθοδόξως το μάθημα των Θρησκευτικών; Και σαν να μην έφτανε αυτό προστέθηκε και η έγνοια για πολλά τζαμιά;
Σημείωση : Tην προτεινόμενη βία στο κοράνι απέναντι στις γυναίκες, για την οποία δεν αναφερθήκαμε, ας την αναλύσουν όσες από τις γυναίκες που πολιτεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν με αντίθεη εμπάθεια για το μάθημα των Θρησκευτικών στους Ορθόδοξους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου