Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κρόκος Κοζάνης «φάρμακο» για τον εγκέφαλο μας


Ο κρόκος Κοζάνης συντελεί σε βελτίωση των νοητικών λειτουργιών, ενώ θετική επίδραση έχει και στα άτομα με ήπια νοητική διαταραχή, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer’s Disease.

Επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής, διαπίστωσαν βελτίωση και καλύτερη νοητική επίδοση μετά από 12 μήνες παρακολούθησης 100 ατόμων με ήπια νοητική διαταραχή. Οι μισοί είχαν καταναλώσει κρόκο Κοζάνης και οι υπόλοιποι αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι 0,125 γραμμάρια κρόκου την ημέρα οδήγησαν σε καλύτερη νοητική απόδοση μετά από 12 μήνες, όπως αποκάλυψε η νευροψυχολογική αξιολόγηση, η απόκριση στην εξέταση των ακουστικών προκλητών δυναμικών, και όπως φάνηκε στην μαγνητική τομογραφία με μαγνήτη 3 Tesla.

Στην ίδια ομάδα παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στην αριστερή κροταφική έλικα, μια περιοχή στον έσω κροταφικό λοβό κοντά στη περιοχή του ιππόκαμπου. Συνεπώς, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κρόκος είναι δυνατόν να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία, να προκαλέσει νευρογένεση σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, αλλά και αλλαγές στη νευροψυχολογική επίδοση.

Η ομάδα ελέγχου, στην οποία δεν χορηγήθηκε κρόκος, σημείωσε χειρότερες επιδόσεις έπειτα από 12 μήνες στις ίδιες εξετάσεις. Συνεπώς, ασθενείς με Ηπια Νοητική Διαταραχή ελπίζουμε ότι μπορεί να έχουν καλύτερη νοητική λειτουργία στο μέλλον λαμβάνοντας κρόκο Κοζάνης σε καθημερινή βάση.

Ο κρόκος Κοζάνης έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αντιφλεγμονώδη δράση, ανασταλτική δράση στη συσσώρευση πλακών του β-αμυλοειδούς, προκαλεί μείωση της αθηροσκλήρωσης και της ηπατικής βλάβης, και εξουδετέρωση της υπερλιπιδαιμίας, έχει αντιυπερτασική δράση, και είναι ασφαλής και αποτελεσματικός για την ήπια νοητική διαταραχή όπως αποδείχθηκε από τη μελέτη αυτή.

http://www.typosthes.gr/
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/09/blog-post_9282.html
http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου