Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Περιοχή Μέτελα, Αργοστόλι στα 1939. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Περιοχή Μέτελα, Αργοστόλι στα 1939. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Αριστερά το παλάτζιο Πλάτωνος Βέγια. Του περίφημου Βέγια, του ανθρώπου που χρηματοδότησε το Βέγειο Ψυχιατρείο.


Ακολουθεί ένα μικρό κτίριο το οποίο μέχρι το 1928, ήταν ένα καφενείο "Τα πευκάκια". Εν συνεχεία διακρίνονται οι στρατώνες της διλοχίας Κεφαλονιάς (όπου σήμερα είναι το εστιατόριο "Η παλιά Πλάκα") και εκεί που τελειώνει ο δρόμος προς τα πάνω, το κτίριο του παλιού νοσοκομείου.


Στο κεντρικό πλάνο της φωτογραφίας το κτίριο του καφέ - μπαρ "Κυανή Ακτή" των αδελφών Απέργη και οι γυναικείες καμπίνες των κολυμβητικών λουτρών. Δίπλα από τους στρατώνες και λίγο πίσω από τις καμπίνες, ήταν το καρνάγιο από το οποίο διακρίνεται αμυδρά ένας πέτρινος βραχίονάς του στην θάλασσα (το καρνάγιο είχε πρωτοιδρυθεί από τον άγγλο μηχανικό και βοηθό του C. Napier, τον Kennenty.)

Προς τα δεξιά της φωτογραφίας, το μεγάλο κτίριο, εκεί που ξεκινούν τα πεύκα, ήταν το παλιό ορφανοτροφείο "Ο Σωτήρ". (Το κτίριο ήταν το Αγγλικό προξενείο , μέχρι το 1928.) Στα δεξιά της φωτογραφίας, τα κτίρια ήταν οι παλιές βινάριες της οικογένειας Τουλ και εν συνεχεία (μετά το 1928) στεγάστηκαν οι αποθήκες του Κουνάδη Γεράσιμου και μια επιχείρηση του Παυλάτου Γεράσιμου.

Τέλος, τέρμα δεξιά ο θαλασσόμυλος Στήβενς. Μια απίστευτη φωτογραφία, στην οποία η ρίση "Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις".

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά.Φωτογράφος ο Σπύρος Μελετζής.

Ορέστης Καππάτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου