Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Παραλία Μύρτου, ένα διαμάντι στο Ιόνιο

Παραλία Μύρτου, ένα διαμάντι στο Ιόνιο


Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες

Θεωρείται μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Κεφαλονιάς αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και όχι άδικα αφού η ομορφιά της δύσκολα συγκρίνεται.
Η παραλία του Μύρτου είναι από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει πλήθος τουριστών και επισκεπτών κάθε χρόνο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και διαθέτει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής. Αυτό που την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι ότι περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει ένα μήκος περίπου 800 μέτρων.

Η παραλία είναι βέβαια βραβευμένη με γαλάζια σημαία και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ο,τι θέλουν καθώς είναι μια οργανωμένη αμμουδιά. Ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια καντίνα είναι ιδανικά για όσους θέλουν μια όμορφη αλλά και οργανωμένη παραλία. Στο Μύρτο θα φτάσετε μετά από μια απόσταση περίπου τριών τέταρτων από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι αλλά το θέαμα που θα αντικρίσετε θα σας κόψει την ανάσα, ενώ η θέα πάνω από το Μύρτο αφήνει άναυδο τον επισκέπτη με το εντυπωσιακό τοπίο να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό.

Εκτός από την παραλία του Μύρτου, όμως, ολόκληρο το νησί διαθέτει μοναδικής ομορφιάς παραλίες όντας μάλιστα το μεγαλύτερο και πιο ορεινά των Επτανήσων. Στις ακτές της Κεφαλλονιάς σχηματίζονται πολλοί κολπίσκοι και ακρωτήρια ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σπήλαια του νησιού. Ιδιαίτερα φημισμένο επίσης είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης που δημιουργεί ένα ονειρικό σκηνικό και αποτελεί ιδανικό σημείο για βόλτα με βάρκα. Αν επιλέξετε το νησί της Κεφαλονιάς για τις διακοπές σας εκτός από την παραλία του Μύρτου και όλες τις άλλες όμορφες αμμουδιές σίγουρα θα εντοπίσετε και τα δικά σας κρυμμένα μυστικά που θα σας κάνουν επιστρέφετε στο νησί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που έχει τόσο φανατικούς θαυμαστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου