Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Πατατοκεφτέδες από το Άγιο Όρος

Πατατοκεφτέδες

Τα «τραπέζια» του καλοκαιριού με φίλους και συγγενείς απαιτούν ποικιλία στα ορεκτικά. Το dogma.gr σας παρουσιάζει μία εύκολη συνταγή από το Άγιο Όρος για νοστιμότατους παπατοκεφτέδες.

Για να φτιάξουμε τους γευστικούς Πατατοκεφτέδες χρειαζόμαστε: 1 κιλό πατάτες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 200γρ. τυρί, ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, Αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Αφού στραγγίξουν, τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου