Ελένη Σαμπάνη
Εάν θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα, αλλά σας αποθαρρύνει η διαδικασία να ανοίξετε φύλλο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και…ξεσκέπαστη, αφού δεν χρειάζεται καν φύλλο.
Υλικά
300 γρ. φέτα
150 γραβιέρα Νάξου τριμμένη
3 αβγά
1 γιαούρτι 2%
1 φλ. τσ. αλεύρι κανονικό
Μισό κ.γ. σόδα
¾ από την πλάκα βιτάμ
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ, βάζω τη φέτα που έχω θρυμματίσει με ένα πιρουνάκι. Προσθέτω, τη γραβιέρα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το πιπέρι και τέλος το αλεύρι στο οποίο έχω ρίξει τη σόδα.
Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Βουτυρώνω ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και ρίχνω το μείγμα μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180ο C για 25’ περίπου λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της τυρόπιτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου