Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κρέπες με κοτόπουλο και τυρί


Ελένη Σαμπάνη

Αλμυρές ή γλυκές, οι κρέπες αποτελούν μια γευστική πρόκληση. Με πλούσια γέμιση κοτόπουλου, έχουμε στο πι και φι ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο.
 
Για τις κρέπες:
 
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
1 αυγό

Για τη γέμιση:
 
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένο και μαδημένο
3 κούπες τυρί τσένταρ
1 κούπα ψιλοκομμένο μπέικον
1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
2 αυγά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αβγό και το αλεύρι, ώστε να αποκτήσουμε έναν πηχτό χυλό για τις κρέπες.
 
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε μια κουταλίτσα βούτυρο και με μια κουτάλα ρίχνουμε κάθε φορά το χυλό.  
 
Όταν ροδίσει απ’ τη μια πλευρά, γυρνάμε για λίγα δευτερόλεπτα και απ’ την άλλη. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα φτιάξουμε όλες τις κρέπες.
 
Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας το κοτόπουλο, τις δύο από τις τρεις κούπες τριμμένο τυρί και το μπέικον.
 
Ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο μίγμα του κοτόπουλου.
Γεμίζουμε τις κρέπες με το κοτόπουλο, τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τυρί που έχουμε κρατήσει.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσει το τυράκι. 


http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου