Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κροκέτες λαχανικών


Υλικά:

1 /2 κιλό αρακά βρασμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 πατάτες πουρέ
2 καρότα βρασμένα,
2 αβγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

για το τηγάνισμα
2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τις κροκέτες λαχανικών ζεστές ή κρύες.

http://agiameteora.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου