Υλικά:
1 /2 κιλό αρακά βρασμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 πατάτες πουρέ
2 καρότα βρασμένα,
2 αβγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
για το τηγάνισμα
2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τις κροκέτες λαχανικών ζεστές ή κρύες.
http://agiameteora.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου