Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης

Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης

Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα


από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά για 6 άτομα:
½ κιλό κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα 
300ml μαυροδάφνη
300ml ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι πουρέ από βρασμένα καρότα
2 κουτ. σούπας μπράντι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
2 φλιτζάνια μαυροδάφνη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
6-8 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Κάνετε πουρέ τα μισά βρασμένα κάστανα στο μύλο των λαχανικών και κομματιάζετε τα υπόλοιπα.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε το γλυκό κρασί και το ζωμό. Όταν πάρουν βράση, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τον πουρέ των κάστανων, των καρότων και τα ψιλοκομμένα κάστανα. Ανακατεύετε ζωηρά.
Ρίχνετε το μπράντι, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και βάζετε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ο πουρές. Τον μοιράζετε σε μικρές φόρμες και ισιώνετε την επιφάνειά τους.
Για τη σάλτσα: κόβετε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα βράζετε με τη μαυροδάφνη, το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 20 λεπτά. 
Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο κρασί και το προσθέτετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα: αναποδογυρίζετε τις φόρμες στα πιάτα και περιχύνετε τον πουρέ με τη σάλτσα σύκων.


http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου