Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Σουφλεδάκια με κάστανα και τυριά

Σουφλεδάκια με κάστανα και τυριά

Πιτάκια φτιαγμένα μέσα στα φορμάκια των μάφινς, αυτά τα σουφλεδάκια είναι ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο σε επίσημα ή ημιεπίσημα τραπέζια.


Από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά για 8 σουφλεδάκια:
½ φλιτζάνι τριμμένα κάστανα, βρασμένα ή ψημένα 
240γρ. μανούρι
60γρ. ανθότυρο
60γρ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
λίγο φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και ψιλοκομμένα τσάιβς
αλάτι, πιπέρι
500γρ. φύλλα κρούστας κομμένα σε τετράγωνα 15x15εκ.
ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο, λιωμένο


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, το ανθότυρο λιωμένο, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε.
Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι ή βούτυρο. Τοποθετείτε από τρία κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, μέσα σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφινς. Βάζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ μια φουσκωτή κουταλιά από το μίγμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να ροδίσουν τα φύλλα. 
Σερβίρετε τα σουφλεδάκια αμέσως, με πράσινη σαλάτα σαν πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου