Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Γιαουρτογλυκό


giaourtoglyko

Μια παραλλαγή του τσίζκεϊκ που θα συναρπάσει του καλεσμένους σας. Μπορείτε να το σερβίρετε με φρουτοσαλάτα φράουλας.

Υλικά

  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα (να μη γίνουν σκόνη!)
  • 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

1. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10΄ σε κρύο νερό. Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
4. Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.


μερίδες 9
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
 
Πηγή: argiro.gr - vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου