Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πως να φτιάξουμε φυτική πυτιά


images

Η Τσουκνίδα ειναι ένας θησαυρός στον κήπο μας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία μας.
Όταν σκεφτόμαστε τσουκνίδα μας έρχεται στο νου το τσίμπημα της κάθε φορά που την ακουμπάμε.
Κι όμως χωρίς αυτό το ιδιαίτερο τσίμπημα της θα είχε καταστραφεί από τα έντονα και τα ζώα.
Είναι η δική της ασπίδα προστασίας γι’αυτό πρέπει να φοράμε πάντα γάντια όταν την συλλέγουμε.


1]Προσθέτουμε 1 κιλό από κορυφές τσουκνίδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αρκετό νερό έτσι ώστε να τις σκεπάζει και βράζουμε το μείγμα για 20 με 30 λεπτά.

2] Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα.

3] Ρίχνουμε αλάτι στο υγρό από τις τσουκνίδες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

4] Φυλάνε το υγρό στο ψυγείο και όταν θέλουμε να κάνουμε τυρί χρησιμοποιούμε μισό φλιτζάνι από την φυτική πυτιά για ένα κιλό περίπου γάλα.
 
092

Αυτή η φυτική πυτιά είναι καλή μόνο για τυριά μικρής ωρίμανσης έως 6 μήνες για πιο μεγάλη ωρίμανση μπορεί να προκαλέσει πικρή γεύση στο τυρί.
Άλλα Βότανα που μπορούμε να κάνουμε φυτική πυτιά είναι το γαϊδουράγκαθο, και η μολόχα.
 
Πηγή: aromaikarias.blogspot.gr - vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου