Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γέρων Γεώργιος: Η ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου (19-4-2024).

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπεραγία Θεοτόκο και η σημασία του για τη ζωή μας ήταν το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, ο οποίος περιέγραψε τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας στην κατανόηση των μεγαλείων του Θεού μέσα από τα Θεόπνευστα κείμενα. Σημασία έχει να κατανοούμε αυτά που διαβάζουμε, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, προσθέτοντας ότι για αυτό τον λόγο υπήρχε και υπάρχει τέτοιος πόλεμος για την Ελληνική γλώσσα.
Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στη Γραφή αναφέρει ότι Θεός έδωσε τους ιατρούς και τα φάρμακα, αλλά πρώτα καταφεύγουμε στον ΙΑΤΡΟ της ψυχής και θα αναφέρει πώς αντιμετώπιζε ο Άγιος Πορφύριος τα προβλήματα υγείας που είχε.

Όλα τα προβλήματα υγείας ένα αίτιο έχουν την αμαρτία, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα στηλιτεύσει το γεγονός ότι πολλοί πνευματικοί στέλνουν τα πνευματικά τους παιδιά στους ψυχιάτρους. Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφέρει ότι στους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο αναφέρεται στο τέλος ότι Εκείνη είναι η θεραπεία του σώματος και της ψυχής, «Χαίρε, χρωτός του εμού θεραπεία· χαίρε, ψυχής της εμής σωτηρία».

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στο θυσιαστικό πνεύμα του Αβραάμ και θα μιλήσει περί υπακοής από τη ζωή του Αγίου Πορφυρίου, λέγοντας ότι "στο τέλος ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα"...

ΠΗΓΗ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου