Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Γέρων Γεώργιος: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

 

Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την αγρυπνία του Οσίου Λαυρεντίου, κτήτορος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα (6-3-2024).

Για την περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστής και την νήψη που οφείλει να έχει ο Χριστιανός στην καθημερινότητά του θα μιλήσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα αναφερθεί στον Όσιο Λαυρέντιο τον Κτήτορα της Ι.Μ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, αλλά και όσα ό ίδιος βίωσε εκεί.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την απόφαση για τον εορτασμό στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών. "Ότι γεννιέται από τον Χριστό, νικά τον κόσμο" θα πει ο Γέροντας Γεώργιος, τονίζοντας ότι μέσα στην εκκλησία είναι οι Άγιοι. 

Τέλος ο  Γέροντας Γεώργιος θα πει ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θεωρία αλλά πράξη και βίωμα και ότι πρέπει να αναζητούμε ανθρώπους εναρέτους, να τους εμπιστευόμαστε και να τους αγαπάμε ειλικρινώς, αλλά αν μέσα μας βρίσκουμε τον παραμικρό λογισμό, να φεύγουμε γιατι θα πάθουμε μεγάλο κακό, αναφερόμενος στο παράδειγμα του Ιούδα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου