Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Γέρων Γεώργιος: ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

 


Oμιλία του Γέροντα Γεωργίου από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ΄ ΛΟΥΚΑ (τοῦ Ἀσώτου).
Το θέμα της πραγματικής μετάνοιας και της παραβολής του ασώτου υιού ήταν το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, ο οποίος θα αναφέρει ότι η εκκλησία έχει ευχή προς μετανοούντα και όχι προς εξομολογούντα, τονίζοντας το γεγονός ότι και ο Άγιος Πορφύριος όταν πήγε στο Άγιον Όρος μικρό παιδί, όπως ο ίδιος έλεγε, ότι ότι εξομολογήθηκε δεν το ξαναέκανε.

Ο Γέροντας Γεώργιος με αφορμή τους αντιχριστιανικούς νόμους, τόνισε ότι ο Χριστός όταν ήρθε μας έδωσε την τελειότητα, δεν ήρθε να συμβιβαστεί με μας, αλλά μας είπε να γίνουμε Άγιοι. Ο Χριστός κατήργησε τη φύση, θα πει ο Γέροντας Γεώργιος και αυτοί σήμερα μας μιλούν για το παρά φύσιν;
Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στα πρότυπα των Επισκόπων, όπως ήταν ο Μακαριστός Αντώνιος Σιατίστης και αναφερόμενος στην παραβολή του ασώτου, είπε πώς ο πατέρας της παραβολής δεν εξέτασε αν ο υιος είναι καλός ή κακός, έβλεπε τα παιδιά του το ίδιο. Έτσι είναι Ο Θεός θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα συμπληρώσει ότι "όποιος νομίζει ότι είναι λίγο καλύτερος από τον άλλο, είναι σε μεγάλη πλάνη..Ο ουράνιος πατέρας μας έχει όλους το ίδιο".

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στους ανθρώπινους νόμους και καυτηρίασε το γεγονός ότι αυτοί που εξουσιάζουν είναι οι πρώτοι που παρανομούν, ενώ θα αναφερθεί ότι και ο ίδιος όταν πήγε στον Άγιο Πορφύριο πήγε ως άσωτος υιός και ο Άγιος ήταν όπως ο Θεός Πατέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου