Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Γέρων Γεώργιος: ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, ο άγιος των δακρύων, ήταν το κεντρικό σημείο αναφοράς του Γέροντα Γεωργίου στην ομιλία του. Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφέρει ότι το κύριο σημείο παρουσίας της Χάριτος σε έναν άνθρωπο είναι η έλλειψη του φόβου, διότι ο διάβολος φοβίζει τον άνθρωπο όταν εισέρχεται στην πνευματική ζωή.

Ο φόβος υπάρχει στον άνθρωπο από την παρακοή του Αδάμ, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, και θα συμπληρώσει ότι και ο ίδιος είχε την εμπειρία δίπλα στον Άγιο Πορφύριο, να δεί πώς μέσα από την ευλογία του Αγίου θα έφευγαν και οι δικές του φοβίες.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στην παράλογη παρρησία των ανθρώπων δίπλα στους Αγίους που δεν τους βοηθά και θα στηλιτεύσει τη φοβία των ανθρώπων, ακόμη και της εκκλησίας, μπροστά στην κοσμική εξουσία.

Ζούμε σε μια εποχή που εκλείπει η πραγματική ευσέβεια, λείπουν οι πνευματικοί ηγέτες θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα αναφερθεί στα προειδοποιητικά μηνύματα που λαμβάνει για να σταματήσει να μιλά. Το κακό θέλει να ξεσηκώσει τους δικούς του ενάντια στον Λόγο της αληθείας, ενάντια στην ηθική, ενάντια στο Λόγο του Ευαγγελίου.

Όλοι οι Άγιοι μέχρι σήμερα μαρτυρήσαν και ομολογήσαν, θα πει ο Γέροντας Γεώργιος και θα συμπληρώσει ότι υπάρχει ανάγκη να μιλά στον κόσμο και θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για διωγμούς, ενώ θα πρέπει να ευχόμαστε ο Θεός να φέρει ευσεβείς άρχοντες και στην εκκλησία και στην πολιτεία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου