Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Γέρων Γεώργιος: ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 


Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την αγρυπνία της †  ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  (1-2-2024).

H εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στο επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου ο οποίος έκανε ξεχωριστή μνεία στον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο ο οποίος έλαβε ξεχωριστή Χάρη από τον Θεό να τον πάρει στην αγκαλιά του και να πει ευχαριστώντας το «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη· ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις αποκάλυψιν εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ». 
Ενώ σε όλη την ιστορία υπάρχει η εκκλησιαστική τάξη, σε διάφορους χρόνους, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, ο Θεός δίνει ξεχωριστή χάρη σε κάποιους απλούς ανθρώπους και θα αναφερθεί στην κτιστή και την άκτιστη εκκλησία και πώς ο αγνός άνθρωπος μπορεί να μετέχει σε αυτήν, σύμφωνα με το Ευαγγελικό  "ἐάν τις ἀγαπᾷ με, τὸν λόγον μου τηρήσει, καὶ ὁ πατήρ μου ἀγαπήσει αὐτόν, καὶ πρὸς αὐτὸν ἐλευσόμεθα καὶ μονὴν παρ᾿ αὐτῷ ποιήσομεν". Ο Χριστός με τον Δίκαιο Συμεών μας έδειξε ότι τα πράγματα πλέον αλλάζουν, θα πει ο Γέροντας Γεώργιος και θα τονίσει ότι φτάσαμε σήμερα μετά από 2000 να βλέπουμε αυτά τα παρέκτροπα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά για τα οποία ο Χριστός ήρθε και θυσιάστηκε.

Στο Ευαγγέλιο βλέπουμε την αγνότητα, την αγιοσύνη ενώ σήμερα βλέπουμε τα έργα του σκότους. Δεν έχουν καμία σχέση αυτοί οι άνθρωποι σήμερα που θέλουν την ανηθικότητα, με το Φως το Χριστού γιατί έχουν επιλέξει το σκοτάδι. Ο άνθρωπος που έχει τη Χάρη του Θεού έχει καθαρό βλέμμα, καθαρή ματιά θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα πει ότι οι άνθρωποι που εξουσιάζουν έχουν συμβιβαστεί με το σκοτάδι, ενώ θα αναφερθεί στα ψυχολογικά προβλήματα όταν ο Άγιος Πορφύριος έλεγε ότι οι άνθρωποι όταν μιλούν για αυτά, η εκκλησία λέει εγωισμός-πειρασμός-διάβολος. 

Σήμερα που είναι  εορτή της Αγίας Οικογενείας, η Εκκλησία πρέπει δείχνει αυτό το πρότυπο και στους πολίτικούς άρχοντες και να τους υποδεικνύει ότι όλα αυτά που νομοθετούν είναι ένα πρότυπο σατανικό για να γκρεμίσουν  την Αγία Οικογένεια, μέσα από την οποία ο άνθρωπος σώζεται και Θεώνεται. Είναι βλάσφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και κατά του Τριαδικού Θεού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου