Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Τα πάρε-δώσε του Πατριάρχη και το ευχαριστώ του Πάπα!

bari_oikoumenk3.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Είναι μια πραγματικότητα πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο ταξίδι του στην Ιταλία, είχε εξαιρετικά γεμάτο πρόγραμμα. Προγραμματισμένες όλες οι κινήσεις του μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, χωρίς να αφήσει τίποτα στην τύχη και συνάμα τίποτα ανεκμετάλλευτο. Βραβεύσεις από αιρετικούς, συμπροσευχές με αιρετικούς, προσκυνήματα με αιρετικούς, υπογραφές για παραχώρηση ναού από αιρετικούς.  Είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων για... τη δέσμευσή του στον οικουμενισμό!!!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Νικολάου, που τελέστηκε στον ναό της Ιεράς Καρδίας, στο Μπάρι της Ιταλίας.
Με τον Εσπερινό υπεγράφη, παρουσία του Πατριάρχου, από τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι και τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο, η πράξη παραχώρησης ναού στους Ορθοδόξους για την κάλυψη των λατρευτικών τους αναγκών.
bari_oikoumenk1bari_oikoumenk2

Ο Πάπας ευχαρίστησε τον Βαρθολομαίο για τη δέσμευσή του στον οικουμενισμό και ζητάει κοινή προσευχή για την ενότηταpapas_patriarxhs.jpg

Του Μανώλη Κείου
Οικουμενιστικά μηνύματα και αγαπολογίας το ανάγνωσμα από τον Πάπα Φραγκίσκο και ευχαριστίες προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο! Ο κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους της Θεολογικής Σχολής της Απουλίας. Παράλληλα του απονεμήθηκε το βραβείο «Άγιος Νικόλαος» από το ομώνυμο Ινστιτούτο Οικουμενικής και Πατερικής Θεολογίας.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ειδικό μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Μπάρι και Μπιτόντο μονσινιόρ Francesco Kakuchchi, στο οποίο αποκαλεί την τιμητική αυτή βράβευση «μια σημαντική αναγνώριση» και «ένδειξη ευγνωμοσύνης» για τη συμβολή του Πατριάρχη «στην ενίσχυση της ενότητας μεταξύ όλων των πιστών εν Χριστώ».
Στο τηλεγράφημά του ο Πάπας εκφράζει την πνευματική εγγύτητα προς τον «αγαπητό αδελφό Βαρθολομαίο στη λατρεία του αγίου Επισκόπου των Μύρων Νικολάου, του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στο Μπάρι για σχεδόν χίλια χρόνια.»
Ο Πάπας επίσης καλεί τον πατριάρχη σε κοινή προσευχή για το «επιθυμητό, την επίτευξη πλήρους ενότητας μεταξύ των Χριστιανών.»
Αξιοσημείωτο είναι πως όπως γράφει ο Πάπας η τιμητική διάκριση αυτή «αποδεικνύει την πίστη στο κάλεσμα της Θεολογικής Σχολής της Απουλίας και ολόκληρης της Εκκλησίας της Απουλίας για να είναι μια γέφυρα μεταξύ Ανατολικών και Δυτικών Χριστιανών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου