Συστατικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ.αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
200 ml νερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. πέννες, βρασμένες
2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα μας τις πέννες μας και φύλλα βασιλικού.
Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πέννες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου