Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Βαρθολομαίος: Χρέος και όσων απουσίαζαν από την Πανορθόδοξη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της

21046016974ec18082c832eaa1d540be_L.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Απόλυτη σύγχυση! 
Προκαλεί οδύνη και αφόρητη λύπη, στον πιστό λαό του Θεού, που τιμά ανυπόκριτα και ουσιαστικά τον Οικουμενικό θρόνο, η κατάσταση στο εσωτερικό της εκκλησίας.


Βλέπει τον οικουμενικό του Πατριάρχη στα 25χρονα της πατριαρχικής του θητείας, τη στιγμή που ξεπροβάλλει βίαια ο κίνδυνος νέου σχίσματος (αποτειχίσεις, διακοπές μνημοσύνων), επί πλέον του παλαιού (ημερολογιακό για το οποίο ο ίδιος αδιαφορεί σκανδαλωδώς εκ πεποιθήσεως), τον βλέπει σήμερα, να ομιλεί για ".. χρέος των "κωλυθέντων" να παραστούν στη "σύνοδο" του Κολυμπαρίου, να μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα ενότητος της Εκκλησίας ..". 

Βλέπει τον οικουμενικό του Πατριάρχη στα 25χρονα της πατριαρχικής του θητείας αμέτοχο, απέναντι σε μια δηλωμένη άθεη κυβέρνηση, που εφαρμόζει απροκάλυπτα τις ιδεοληψίες της και ισοπεδώνει τα Ιερά και τα Όσια του πιστού λαού του Θεού, ενεργό και ευαίσθητο όμως, να φτάνει το πατρικό του ενδιαφέρον μέχρι και τα ... διαστημικά σκουπίδια!

Τη ίδια στιγμή που λεηλατείται η περιουσία του πιστού λαού, στοχοποιούμενος από αντίχριστα κερδοσκοπικά κέντρα, να εξουθενώνεται ακόμα και από Ιεράρχες για έλλειμα ανθρωπισμού,  βλέπει σήμερα τον Οικουμενικό του πατριάρχη, αντί να πρωτοστατεί καταδικάζοντας απάνθρωπες πολιτικές οικονομικής εξαθλίωσης των πιστών σε διεθνές επίπεδο, αντί να ηγείται της συσπείρωσης και της αλληλεγγύης, να περιγράφει στην ίδια επιστολή τιμητικές "αβραμιαίες φιλοξενίες" και αμέτρητους διαλόγους με άγνωστο κόστος και στο λαό να συστήνει "ασκητική χρήση της δημιουργίας"..  για την προστασία του περιβάλοντος.
Απόλυτη σύγχυση..

Διαβάστε σχετικά:
  
Τις ευχαριστίες του σε όσους τον βοήθησαν τα 25 χρόνια της θητείας του στον οικουμενικό θρόνο παραθέτει σε εγκύκλιό του ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ χαρακτηρίζει αποκορύφωμα της πατριαρχικής του θητείας την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, ενώ χαρακτηρίζει χρέος και όσων απουσίαζαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της. Μιλάει ακόμη για τους διαλόγους, την τρομοκρατία, τον πόλεμο, το προσφυγικό, την οικονομική κρίση και βέβαια για το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα αναφέρει:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου