Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ …


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την Κυριακή 25 τρέχοντος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στη Σμύρνη, όπου χειροτόνησε τον αρχιμανδρίτη Κύριλλο επίσκοπο Ερυθρών και ενεθρόνησε τον νέο μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο Σαμαρά. Ολ’ αυτά έλαβαν χώρα στον προσφάτως ανακαινισθέντα ναό του Αγίου Βουκόλου, επισκόπου Σμύρνης. Όντως συγκινησιακό το κλίμα, αφού η μητρόπολη Σμύρνης επανδρώνεται μετά από 94 ολόκληρα χρόνια. Μιλάμε για  τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και το Ξεριζωμό. Παρέστησαν πλείστοι όσοι. Ιεράρχες του Θρόνου, αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας, λοιποί κληρικοί, επίσημοι εξ Ελλάδος και πλήθος κόσμου. 

Όμως οι οικουμενιστές φρόντισαν και πάλι να κάνουν το «θαύμα» τους, δηλαδή να δηλητηριάσουν ανεπανορθώτως και προκλητικώς την όλη ατμόσφαιρα. Ερωτώμεν ευθέως και χωρίς μασημένα λόγια: Ποια δουλειά έχουν σε ορθόδοξο ναό και δη κατά τη θεία λειτουργία, σε τιμητικές μάλιστα θέσεις, οι εκπρόσωποι του εκπεσόντος Παπισμού κι όχι μόνο; Στις φωτογραφίες εμφανίζονται, εν μέσω ημών, ο παπικός «επίσκοπος» Σμύρνης εκλαμπρότατος κ. Λορέντζο Πιρέττο  (με άπασαν την «αρχιερατικήν αυτού στολήν") ένας  λευκοφορεμένος παπικός «κληρικός» κι ένας κύριος με κολλάρο, μάλλον προτεστάντης πάστορας. Όλοι αυτοί οι κακόφρονες δεν μπήκαν στην εκκλησία με το έτσι θέλω. Κάποιοι τους κάλεσαν. Οι ιεροί κανόνες έχουν ανασταλεί; Ζούμε σε «μετακανονική» εποχή; Να μας το πουν ξεκάθαρα οι οικουμενιστές. Ή μήπως ΜΟΝΟ ο 28ος κανόνας της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου τους συγκινεί και τους συνέχει; «Τις μερίς πιστώ μετά απίστου»; Μάτην κραυγάζει ο απόστολος των εθνών; Ο  Άγιος ιερομάρτυς Πολύκαρπος  Σμύρνης τι απάντησε αποστομωτικά στον αιρετικό Μαρκίωνα που ζητούσε επιμόνως αναγνώριση; "Επιγινώσκω σε τον πρωτότοκον του Σατανά!"

Αν θέλουν οι νεόκοποι επίσκοποι να είναι «και θρόνων μέτοχοι και τρόπων διάδοχοι» ας αφουγκρασθούν τον αποστολικό αυτό Πατέρα κι όχι τι είναι «πολιτικώς ορθόν». Αν νομίζουν οι οικουμενιστές ότι η επανάληψη της σκαιότατης περιφρόνησης των ιερών κανόνων θα μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο πλανώνται πλάνην οικτράν. Η ρήτρα του Γκαίριγκ ΔΕΝ ισχύει στην Εκκλησία, διότι αυτή «είναι στύλος και εδραίωμα τηα αληθείας». Όσο πιο γρήγορα το εννοήσουν, τόσο το καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου