Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΝΤΗΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΦΙ



Σήμερα που  εορτάζουμε τον Άγιο Νεομάρτυρα Ιωάννη που από Μουσουλμάνος και Δερβίσης  έγινε Χριστιανός λαμβάνοντας έπειτα και τον στέφανο της ομολογίας και του μαρτυρίου υπέρ του Χριστού, σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από Ναούς των Παπικών μαζί με τους αδελφούς τους Δερβίσηδες.
Δεν το΄ξερε ο καϋμένος ο Άγιος Ιωάννης να παραμείνει Δερβίσης , να πηγαίνει κάπου-κάπου σε καμία εκκλησία και να ρίχνει δυο-τρεις σούφι-ζεμπεκιές και έτσι να γλύτωνε το φρικτό μαρτύριο;







«Η αδελφή μας εκκλησία» και «ο άλλος πνεύμονας μας» οι Παπικοί έφθασαν σε τέτοια κατάντια ακόμη και μέσα σε Ναό τους να ανάβουν κοινό καντήλι στην Παναγία και στον «Άγιο»διδάσκαλο των Σούφι Τζελαλεντίν Ρουμί-Μεβλανά.

 

(http://www.istanbulofm.org/2015/04/preghiera-per-la-pace-ad-assisi-con-i.html)

 

Και όχι μόνον αυτό αλλά έβαλαν και Δερβίσηδες να χορεύουν εις τιμήν της Μουσουλμανικής πίστης τους.

Αφορμή Οικουμενιστική και ενωτική βρήκανε σε κάποιες κοινές πτυχές του μηνύματος των δύο μυστικιστών συγχρόνων – του Jalal Din Rumi και του  Φραγκίσκου της Ασίζης . Ακόμη και κοινή Αγιογραφία ζωγραφίσανε και με τους δύο μαζί !



Ο Σούφι Τζελαλεντίν δίδασκε ότι ο Θεός Μουσουλμάνων, Χριστιανών και Εβραίων είναι ένας.(έτσι ήρθε κουτί στα πανθρησκειακά οράματα των Παπικών)


 Μάλιστα ο Οικ.Πατρ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Ικόνιο (Δεκέμβριος 2004) για να λάβει μέρος στους εορτασμούς της 731ης επετείου του θανάτου του Μεβλανά.

Σε λίγο θα δούμε τους  Οικουμενιστές να παριστάνουν την Παναγία να έχει αγκαλιά τον Βούδα και τον Άγιο Δημήτριο καβάλα στο άλογο μαζί με τον Κουμφούκιο.

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !

Π.Κ.



/Proskinites argolidas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου