Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατικά χτυπήματα (ΧΑΡΤΗΣ)

Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατικά χτυπήματα (ΧΑΡΤΗΣ)
Ο  ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ 
Το χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, επανέφερε στο προσκήνιο τον φόβο ότι κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι πλέον ασφαλές, είτε αποτελώντας στόχο οργανωμένων τρομοκρατικών ομάδων είτε των επονομαζόμενων «μοναχικών λύκων».
Υπαίτιος για το μακελειό στη Νίκαια αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άνδρας 31 ετών, καταγόμενος από την Τυνησία, αλλά με γαλλική υπηκοότητα, ο οποίος παρότι ήταν γνωστός για αντικοινωνική συμπεριφορά «ξέφυγε» από τις αστυνομικές αρχές.

H Risk Advisory Group, κορυφαία εταιρεία στην ανάλυση και διαχείριση ρίσκου, δημιούργησε έναν χάρτη στον οποίο καταγράφονται οι περιοχές με τη μεγαλύτερη και φυσικά τη μικρότερη πιθανότητα να δεχθούν κάποιο. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία Ανάλυση Ασφάλειας και Υπηρεσιών Πληροφορίας (SIAS), εξετάζοντας αρκετά σημεία τα οποία μπορούν να μετρήσουν το επίπεδο επικινδυνότητας μίας χώρας.
Μεταξύ αυτών το επίπεδο πρόσβασης που έχουν στο διαδίκτυο τρομοκρατικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι εξτρεμιστές, ενώ αναλύει τις ιδεολογίες, τους στόχους, τη στρατηγική αλλά και την προηγούμενη δράση.
Στον χάρτη φαίνεται πως ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Ελλάδα είναι υψηλός, λίγο πιο κάτω από το επίπεδο με αυτόν της Τουρκίας και της Γαλλίας και στο ίδιο επίπεδο με αυτόν σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου