Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συγγνώμη από ομοφυλόφιλους ζήτησε ο Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη διάρκεια Θείας Λειτουργίας.

Αναρτήθηκε από: STAMATIS STAMATOPOULOS

Άκρως ικανοποιημένα φαίνονται να είναι τα μέλη των ρωμαιοκαθολικών οργανώσεων ομοφυλοφίλων από τη στάση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι χριστιανοί αλλά και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους για τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκαν. Την ίδια στιγμή, όμως, οι οργανώσεις ομοφυλοφίλων ζήτησαν από την Εκκλησία να κάνει περισσότερα βήματα και να απαρνηθεί τις διδασκαλίες του παρελθόντος και ταυτόχρονα να καταδικάσει τη βία εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν τοποθετήθηκε για την ομαδική δολοφονία στο Ορλάντο, αλλά επικύρωσε το σχόλιο ενός από τους συμβούλους του, λίγο μετά το φονικό στο νάιτ κλαμπ ότι η εκκλησία περιθωριοποίησε τους ομοφυλοφίλους και γι’ αυτό θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Η αλήθεια είναι ότι ο Ποντίφικας δεν περιόρισε το σχόλιό του στους ομοφυλόφιλους αλλά τόνισε ότι «πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη και από τους φτωχούς, τις γυναίκες που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και τα παιδιά που μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους».

Η Μαριάν Ντάντι-Μπερκ, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης DignityUSA, που εκπροσωπεί την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, τόνισε ότι η δήλωση ήταν ισχυρή αλλά δεν ήταν αρκετή. «Το ότι ένας Ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναγνωρίζει ότι η εκκλησία προκάλεσε σημαντική βλάβη στους ομοφυλόφιλους και μας οφείλει μία συγγνώμη αποτελεί μία άνευ προηγουμένου πράξη ταπεινοφροσύνης», τόνισε. «Ωστόσο, μία δήλωση μετάνοιας είναι καλή μόνο εφόσον ακολουθηθεί από αλλαγή της βλαβερής συμπεριφοράς».

Η κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας επαναπροσέγγισης με ανθρώπους που περιθωριοποιήθηκαν από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Ποτέ ΔΕΝ έχει ζητήσει συγγνώμη ο πάπας.
    Βέβαια δεν διάβασα το κείμενο, αλλά όπως γράφει το άρθρο είπε "οφείλει η ρωμαιοκαθολική "εκκλησία" να ζητήσει συγγνώμη" , και ότι "πρέπει η "εκκλησία" να ζητήσει συγγνώμη"
    Δεν είδα να είπε "ζητάω συγγνώμη για όσα κάναμε στους ομοφυλόφιλους. Ούτε έχει διώξει κανέναν "ιερωμένο" που βρέθηκε ένοχος παιδεραστίας.
    Το παιχνίδι της νέας τάξης μια χαρά το παίζει ο τύπος. Κάνει θέμα για τους ομοφυλόφιλους, για να αποδεχθεί ο κόσμος την ομοφυλοφιλία. Σε λίγο θα πουν (οι δικοί μας νεοταξίτες) πως η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί κώλυμμα ιερωσύνης
    Ας ζητήσει και μια συγγνώμη για όλους τους Ορθόδοξους που έχουν κατακρεουργήσει...
    Αλλά αλάθητο και συγγνώμη ΔΕΝ ταιριάζουν πως να το κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή