Ελένη Σαμπάνη
Τα πολυαγαπημένα μικρών και μεγάλων cupcakes βάζουν…τα γιορτινά τους.
Φτιάξτε τους χαριτωμένους τάρανδους μαζί με τα παιδιά σας και κάντε τη ζαχαροπλαστική, παιχνίδι!
Υλικά για τα cupcakes
200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
100 ml ζεστό νερό
Για τον στολισμό
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
12 κόκκινα Smarties
12 στρογγυλά μπισκοτάκια βανίλιας
24 σταγόνες λευκής σοκολάτας
Πρέτζελς κομμένα στη μέση
Χάρτινες θήκες για cupcakes
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε σε αυτό τα χτυπημένα αβγά και τη βανίλια.
Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε τις χάρτινες θήκες στο ταψί για τα cupcakes και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180ο C, για 20 περίπου λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε τον στολισμό:
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτάκια να κρυώσει ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε πιο εύκολα.
Αλείφουμε τα cupcakes και συνεχίζουμε με τη διακόσμηση.
Βάζουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας για μάτια, το μπισκότο βανίλιας για μουσούδα και πάνω του ένα κόκκινο Smarties για μύτη –για να κολλήσει, του βάζουμε λίγο γλάσο σοκολάτας.
Με μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη στη σοκολάτα, σχηματίζουμε μαύρες κουκίδες για τα μάτια.
Τέλος, βάζουμε δύο μισά πρέτζελ για κέρατα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου