Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Φανταστική πανακότα με μόνο 5 υλικά!


Μια εύκολη συνταγή για ένα λατρεμένο γλυκό.

Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που όμως σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Θες λόγω έλλειψης χρόνου, θες επειδή πιστεύουμε ότι είναι μπελαλίδικο. Να όμως που με αυτή τη συνταγή όχι μόνο θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για την πανακότα αλλά και θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε!

Υλικά
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
2. Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
3. Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μίγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
4. Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε.

*Tips: Μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα κλπ

http://ingossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου