Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μακρινίτσα/Πορταριά: Εξώστης στον Παγασητικό

Στις πλαγιές του μυθικού βουνού των Κενταύρων δύο από τα πιο γνωστά και όμορφα κεφαλοχώρια του Πηλίου, η Πορταριά και η Μακρινίτσα, συμπληρώνουν με την ξεχωριστή παρουσία τους μια μοναδική τοπιογραφία που κρατά επάξια το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον ψηλά, χειμώνα - καλοκαίρι

Ο Παγασητικός κόλπος με την ήρεμη θάλασσά του και η πόλη του Βόλου θαρρείς μοιάζουν από εδώ ψηλά να απλώνονται τα πόδια σου! Ολόγυρα πλατάνια, καστανιές, τρεχούμενα νερά, κατάφυτες πλαγιές, σκιερές ρεματιές, συμπληρώνουν μια μαγική τοπιογραφία.
Μακρινίτσα/Πορταριά: Εξώστης στον Παγασητικό
Μέσα σε αυτήν την πλούσια εναλλαγή των φυσικών στοιχείων ξεχωρίζουν σαν ανθρώπινα στολίδια τα διάσημα πλέον πηλιορείτικα χωριά της Πορταριάς και της Μακρινίτσας. Οι δροσερές πλατείες τους, τα παραδοσιακά καλοβαλμένα πηλειορίτικα αρχοντικά τους, οι γραφικές ταβέρνες αλλά και οι αμέτρητοι ξενώνες για κάθε γούστο και βαλάντιο, σκιαγραφούν σε αυτά τα δύο χωριά τον τέλειο προορισμό.
Μοναδικό μειονέκτημα της περιοχής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το περιηγητικό, το ιστορικό ενδιαφέρον της, αλλά και τη φυσική ομορφιά της, είναι η συρροή οχημάτων και ανθρώπων που συνωστίζονται στα στενά σοκάκια των οικισμών τα τριήμερα και τις πολυήμερες αργίες.
Αν έχετε την πολυτέλεια της επιλογής, καλύτερα αποφασίστε να έρθετε εδώ ένα απλό Σαββατοκύριακο, ώστε να νιώσετε με ηρεμία όλη τη μαγεία του ανοιξιάτικου πηλιορείτικου τοπίου, να ζήσετε τη θαλπωρή του χωριού και φυσικά να έχετε την άνεση να επιλέξετε χωρίς συμβιβασμούς το κατάλυμα που σας αρέσει.
Μακρινίτσα/Πορταριά: Εξώστης στον Παγασητικό
Ξεκινώντας από το κέντρο του Βόλου οι ευδιάκριτες πινακίδες εύκολα θα σας δείξουν την πορεία που θα πρέπει ν' ακολουθήσετε για τα χωριά του Κεντρικού Πηλίου. Ο ασφάλτινος δρόμος καθώς φιδοσέρνεται στις δασωμένες και απότομες πλαγιές με γρήγορα και απανωτά στριφογυρίσματα, ξεφεύγει από τη βουή της πόλης.
Μακρινίτσα/Πορταριά: Εξώστης στον Παγασητικό
Κάθε στροφή και μια ανάσα ανακούφισης καθώς γρήγορα κερδίζετε υψόμετρο ενώ το τοπίο βαθμηδόν ομορφαίνει όσο ξεμακραίνετε από τον συνωστισμό της πόλης. Ανακασιά, Ανω Βόλος, Κατηχώρι και τελικά Πορταριά. Ούτε το καταλαβαίνεις για πότε έφτασες.
Μακρινίτσα/Πορταριά: Εξώστης στον Παγασητικό
Οσες φορές και να έχετε έρθει εδώ στην Πορταριά που θεωρείται από τους πλέον προσφιλείς προορισμούς στο Πήλιο -καθώς είναι κομβικό σημείο λόγω θέσης-, επιβάλλεται να σταθείτε για λίγο στην πλατανοσκέπαστη πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια χαράξτε τη δική σας πορεία. Ο ένας δρόμος που φεύγει βορειοανατολικά τραβά για τα Χάνια και συνεχίζει για Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Κισσό και τ' άλλα χωριά του Ανατολικού Πηλίου που βλέπουν Αιγαίο. Ο άλλος φεύγει βόρεια και καταλήγει μετά μια σύντομη μα ευχάριστη περιπλάνηση, στην αρχοντική Μακρινίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου