Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χταπόδι στο χαρτί


Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 2 ώρες


Υλικά για 4 άτομα

Χταπόδι στο χαρτί

1 χταπόδι, περίπου 1,5 κιλό

1 φλιτζανάκι έ.π. ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι ξίδι, από κόκκινο κρασί

4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

1 κ.γ. ρίγανη, τριμμένη



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά. Σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο βάζουμε το χταπόδι με το λάδι, το ξίδι και το σκόρδο. Τυλίγουμε το πακέτο και το ξανατυλίγουμε πολύ καλά με ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι χαρτί.

3. Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε για 2 ώρες. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη.


Tips

*Το χταπόδι ψημένο με αυτόν τον τρόπο γίνεται ωραίος μεζές για ούζο, αλλά και κύριο πιάτο, αν το συνοδεύσουμε με ένα ριζότο, βραστά μαυρομάτικα, με λαχανικά ή με ένα ντοματόρυζο.

*Αντί για χταπόδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχιούς (μοσχοχτάποδα) ή 1 μεγάλο καλαμάρι ή 1 μεγάλη σουπιά.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου