Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Χορτοκαλιτσούνια - Μοναστηριακή συνταγή


Η συνταγή είναι από τον Πατέρα Αμφιλόχιο

Υλικά:
1½ κιλό διάφορα άγρια χόρτα του βουνού
400 γρ. Σπανάκι
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
πιπέρι
αλάτι

Υλικά για την ζύμη:
αλεύρι 70% όσο πάρει
χλιαρό νερό όσο πάρει
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα άγρια χόρτα και το σπανάκι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Σουρώνουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα καλίτσουνα:
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 1ώρα σε ζεστό μέρος.
Με πλάστη ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Γεμίζουμε με 1 κ.σ. από τη γέμιση και το διπλώνουμε όμορφα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε εκεί τα καλίτσουνα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.
Πηγή: Ειδική έκδοση του περιοδικού «Real taste & style»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου