Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ταχινόπιτες


taxinopites-olivemagazine.gr
  • Μερίδες : 30-40 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος ψησίματος : 30m
  • Έτοιμο σε : 1:15 h

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
pita-tahini2ok-olivemagazine.gr
Το θρεπτικότατο ταχίνι νοστιμίζει τα φαγητά και το τραπέζι μας με πολλούς τρόπους.  Εδώ έχουμε μία συνταγή για πιτάκια με ταχίνι πολύ απλή αλλά με γευστικότατο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι, σκληρό
  • 200γρ. ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
  • 50γρ. σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε ένα ζυμάρι: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο.
Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.
Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.
Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, στους 180οC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου