ΥΛΙΚΑ
12 μπισκότα Oreo cookie Double cream ή απλά θρυμματισμένα
30 γρ. βούτυρο
320 ml. κρέμα γάλακτος για τη μούς και 160 ml. για το γαρνίρισμα
230 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη για τη μούς και 20 γρ. για το γαρνίρισμα
1 βανίλια
1 κ.σ. κακάο
Χρόνος Προετοιμασίας
30' και επιπλέον μια ώρα στο ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
6 άτομα
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ποτήρια για γλυκό και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε τη μους.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε 45 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. κακάο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη nutella και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το μισό απο αυτό το μείγμα στον κάδο του μίξερ με το άλλο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα της nutella και ανακατεύουμε και πάλι.
Βγάζουμε τα ποτήρια με τη βάση από το ψυγείο και μοιράζουμε τη μους σε αυτά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει ακόμη το μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια αν θέλουμε και φλούδες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου