Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πικάντικη σούπα με γλυκοπατάτα και τσίλι

Πικάντικη σούπα με γλυκοπατάτα και τσίλι

Μια νόστιμη σούπας με γλυκοπικάντικη γεύση. Απολαύστε τη στην αρχή ενός γεύματος ή σαν ελαφρύ βραδινό. Συνοδεύστε με καλό ζυμωτό ψωμί.

από την Ιωάννα Σταμούλου


Υλικά για 4 άτομα:
1 κουτ. σούπας βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρου κοπανισμένα
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες ελαφρά στο γουδί
600γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες σε κομμάτια
1 πατάτα καθαρισμένη σε κομμάτια
1 καρότο καθαρισμένο σε κομμάτια
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου καυτό
75γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
λίγη πάπρικα


Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Σοτάρετε τα υλικά για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την πατάτα, το καρότο και τις γλυκοπατάτες. Σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη. 

Προσθέτετε το ζωμό των λαχανικών κι αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει (30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά). 

Ελέγχετε με ένα πιρούνι αν έχουν μαγειρευτεί αρκετά και πολτοποιείτε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ με δόσεις. 

Προσθέτετε το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε ανάλογα τη γεύση σας. 

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε τέσσερα βαθιά πιάτα σκορπίζοντας από πάνω την τριμμένη γραβιέρα μαζί με λίγη πάπρικα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου