Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κοτομπιφτέκια γεμιστά με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές


Υλικά συνταγής

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ξερό

1 ντομάτα

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ρίγανη

2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα

1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ

125 γρ. μοτσαρέλα Dirollo

Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τις πατάτες

10 μέτριες πατάτες

δεντρολίβανο

ρίγανη

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. θα δώσει έξτρα γεύση. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
5. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.
Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα Τις κουνάμε να κάνουν αγριάδες και να σπάσουν. Βάζουμε στο ταψι 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το ταψί με το λάδι στους 200 βαθμούς για 10'.
Με προσοχή ρίχνουμε τις σπασμένες πατάτες φροντίζοντας να λαδώνουν καλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.Ψηνουμε για 25' με 30' να ροδίσουν καλά και να γίνουν σαν τηγανιτές. 

πηγή: argiro - star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου