Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Φιλέτο τόνου σε σάλτσα πορτοκαλιού με αρωματικό κους κους

Φιλέτο τόνου σε σάλτσα πορτοκαλιού με αρωματικό κους κους

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό πιάτο, έξω από τα συνηθισμένα.

από την Τina Webb

Υλικά για 4 άτομα:

4 φιλέτα τόνου
χυμό από 3 πορτοκάλια 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250γρ. κους κους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2-3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες
1 μικρό φινόκιο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κουτ. σούπας καβουρντισμένα κουκουνάρια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, χοντροκομμένο 




Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Στύβετε τα πορτοκάλια, ανακατεύετε το χυμό τους με το μισό ελαιόλαδο και μαρινάρετε τα φιλέτα τόνου για 2 ώρες τουλάχιστον. 

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το φινόκιο. Σοτάρετε τα λαχανικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το ξίδι, τη μαρινάδα του ψαριού, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και βράζετε για άλλα 5-6 λεπτά. Στραγγίζετε τη σάλτσα και την κρατάτε ζεστή.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με γραμμές (γκριλιέρα) και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Ψήνετε τον τόνο για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά (το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου).

Βράζετε το κους κους σε 250γρ. αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και το αφήνετε σκεπασμένο εκτός φωτιάς για 3-4 λεπτά. 

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά (για 2-3 λεπτά) το ξύσμα πορτοκαλιού. 

Προσθέτετε το κους κους και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και ανακατεύετε. 

Σερβίρετε το ψάρι με τη σάλτσα πορτοκαλιού και το κους κους.



http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου