Για να είναι πεντανόστιμα τα μεσημέρια σας.
Υλικά για 6 άτομα:
1½ κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (από λαιμό, για να μην είναι στεγνό), κομμένο σε μεγάλους κύβους
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή σε ρηχό και πλατύ σκεύος. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να βράσει το κρέας.
Προσθέτετε αλάτι και μπούκοβο και σιγοβράζετε για 35-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.
Σκορπάτε πάνω από το ζεστό κρέας το τυρί μπάτζο και σερβίρετε αμέσως το φαγητό με τηγανητές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου