Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά. Πεντανόστιμο!

Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά. Πεντανόστιμο!
Για να είναι πεντανόστιμα τα μεσημέρια σας.

Υλικά για 6 άτομα:

1½ κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (από λαιμό, για να μην είναι στεγνό), κομμένο σε μεγάλους κύβους

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)

αλάτι

250γρ. τυρί μπάτζο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή σε ρηχό και πλατύ σκεύος. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να βράσει το κρέας.

Προσθέτετε αλάτι και μπούκοβο και σιγοβράζετε για 35-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.

Σκορπάτε πάνω από το ζεστό κρέας το τυρί μπάτζο και σερβίρετε αμέσως το φαγητό με τηγανητές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου