ΥΛΙΚΑ
φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 300 γρ. κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
2 τεμ. ξυλάκια για σουβλάκια
6 κ.σ. ketchup Hellmann’s classic
1 κ.σ. κορν φλάουρ
45 ml νερό
2 πορτοκάλια το χυμό τους
1/2 κ.σ. κύμινο
30 γρ. ζάχαρη
Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
2 άτομα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς στα ξύλινα σουβλάκια.
Τα ψήνουμε έμμεσα, σε προθερμασμένο grill στους 220 με 250 C για 15 λεπτά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ketchup Hellmann’s Classic, το κύμινο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το νερό, που το έχουμε διαλύσει μέσα σε ένα ποτηράκι. Τα διαλύουμε χτυπώντας τα ελαφρά με το σύρμα.
Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, την περιχύνουμε επάνω στα σουβλάκια κοτόπουλου και τα βάζουμε στο grill μέχρι να καραμελώσουν, στους 160 C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου