Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ


1

Ομιλία Μητροπολίτου  Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και  Κονίτσης κ. Ανδρέου ενάντια στον Οικουμενισμό

Υμνολογώ και δοξάζω τον Τριαδικό μας Θεό, αγαπητοί αδελφοί, τον  Πατέρα, τον Υιόν και το Πνεύμα το Άγιον, γιατί μας αξιώνει και εφέτος να τελέσουμε τις εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  σε πολλά σημεία των διδαχών  του, εφιστά την προσοχή των  Ορθοδόξων Χριστιανών από τις  μεθοδείες των ποικιλονύμων αιρετικών.

Λέει χαρακτηριστικά :  «Να ευφραίνεσθε όπου είστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να κλαίετε διά τους ασεβείς και αιρετικούς που περιπατούν εις το σκότος». 

Διότι είχαν μεν τότε τον Τούρκο πάνω από το κεφάλι τους οι Έλληνες, όμως μεγάλο κίνδυνο συναντούσαν από την προπαγάνδα των Προτεσταντών και των Παπικών που με άφθονα χρήματα, με σχολεία που ίδρυαν, εξαγόραζαν ή προσπαθούσαν να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις των υποδούλων Ελλήνων. Αυτό το αυτόχρημα σατανικό και ολέθριο έργο τους συνεχίζουν και σήμερα οι Παπικοί και οι Προτεστάντες.
Καί το συνεχίζουν κυρίως διά μέσου του περιβόητου Οικουμενισμού, ο οποίος δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ.

Με συνέδρια, με συνεχείς επισκέψεις και δυστυχώς και με συμπροσευχές που έχουν ενταθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση πως ουσιαστικά έχουν εξαλειφθεί οι διαφορές ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στις διάφορες αιρετικές παραφυάδες των Παπικών και των Προτεσταντών και ότι «όπου να ’ναι» έρχεται η περιβόητη Ένωση των Ορθοδόξων με τους αιρετικούς χριστιανούς της Δύσεως.

Ατυχώς ο Οικουμενισμός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας. Καί ενώ υποτίθεται ότι εργάζεται για την ενότητα του χριστιανικού κόσμου, εν τούτοις διαγράφεται έντονος ο κίνδυνος να γίνουν σχίσματα μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας.

Βέβαια, δόξα τω Θεώ, σ’ αυτήν την  ολέθρια κίνηση του Οικουμενισμού, υπάρχει μεγάλη αντίδραση. Καί από το Άγιον Όρος, και από ιερές Μονές μέσα στον κόσμο, και από ιεραποστολικές αδελφότητες, και από πολλούς κληρικούς και λαικούς που αρνούνται την υποταγή και την αφομοίωση της Ορθοδοξίας μέσα στη χοάνη της αιρέσεως του Δυτικού κόσμου.

Όμως, χρειάζεται, όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μένουμε άγρυπνοι και ετοιμοπόλεμοι στις επάλξεις του χρέους που έχουμε για την Ορθοδοξία μας.

Την Ορθοδοξία μας, την οποίαν καθηγίασαν με το Άγιο αίμα τους πλήθη μαρτύρων, μεταξύ των οποίων πρωτεύουσα θέση για εμάς εδώ στην ακριτική επαρχία έχει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ιερομάρτυς και Εθναπόστολος, ο οποίος παρ΄ ότι έζησε σε πάρα πολύ δύσκολους καιρούς συνιστούσε στους Ορθοδόξους Έλληνες να προσέχουν από την αίρεση.

Σήμερα εμείς, που ζούμε σε ελεύθερο κράτος, δεν θα έχουμε, αγαπητοί αδελφοί, καμμιά δικαιολογία αν βάλουν «πόδι», τυχόν, στην Ελληνική μας Πατρίδα ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός, ο οποίος επ’ εσχάτων ευνοεί, προσέξτε το αυτό, την δήθεν χειροτονία γυναικών σε ιερείς και επισκόπους, όπως, και εδώ φοβερό είναι και να το πεί κανείς, τον λεγόμενο γάμο των ομοφυλοφίλων.

Αυτοί, λοιπόν, δεν πρέπει να βάλουν «πόδι» στην Ορθόδοξη Ελλάδα. Τελεία και παύλα.

Όπως επίσης, δεν πρέπει να βάλει η Μασωνία, ο Πνευματισμός και ο Σατανισμός, και όλες εκείνες οι δυνάμεις του κακού που υπονομεύουν την Παιδεία την οικογένεια και την κοινωνία μας. Ο Άγιος Κοσμάς μας δείχνει τον δρόμο.

Είθε με τις ευχές του να μένουμε αληθινοί Έλληνες και γνήσιοι Ορθόδοξοι χριστιανοί. 

Desk Agioritikovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου