Μια εξαιρετικά νόστιμη τάρτα της οποίας τη βάση θα ψήσετε ξεχωριστά από τη γέμιση και στο τέλος θα τα ενώσετε και θα τα ψήσετε μαζί για 10 μόλις λεπτά.
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 6 άτομα:
Για τη βάση της τάρτας:
1 φύλλο ζύμης κουρού ή τάρτας (έτοιμο)
1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
λίγο σουσάμι
Για τη γέμιση:
1 μελιτζάνα φλάσκα
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη)
2 κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
200γρ. ντοματίνια
150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
βασιλικό ψιλοκομμένο
ρίγανη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο και καλύπτετε με αυτό τον πάτο και τα τοιχώματα μιας μακρόστενης ταρτιέρας ή ενός χαμηλού ταψιού. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι, τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ρίχνετε από πάνω μερικά φασόλια. Με ένα πινέλο αλείφετε τις άκρες της με τον κρόκο και πασπαλίζετε με το σουσάμι ώστε να κολλήσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και πετάτε τα φασόλια.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Καθαρίζετε τα λαχανικά, κόβετε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες, και τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Αλατίζετε και μαρινάρετε τα κομμένα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο για μισή ώρα. Κατόπιν τα ψήνετε στο γκριλ ή στο μαντέμι μέχρι να μαλακώσουν.
Ψήνετε τα ντοματίνια σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτετε το τυρί και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά.
Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα των λαχανικών και ψήνετε στους 200°C για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου