Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

10 απομονωμένες παραλίες του κόσμου



Η παραλία Los Frales στο Εκουαδόρ

Θέλετε λαμπερό ήλιο, απέραντο γαλάζιο ουρανό, άμμο κάτω από τα πόδια σας και κρυστάλλινα νερά χωρίς να σας ενοχλεί κανείς; Διαλέξτε από τις παρακάτω παραλίες του κόσμου και κάντε τις βουτιές σας έστω… διαδικτυακά!


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά την παραλία κι ακόμη κι αν υπάρχει, τότε δεν έχει γνωρίσει την ιδανική γι’ αυτόν. Αν εσείς προτιμάτε τις ερημικές παραλίες, μακριά από τη βουή και την πολυκοσμία που όμως απαιτούν περισσότερο ψάξιμο, λύσεις υπάρχουν και θα σας δικαιώσουν.
Θέλετε λαμπερό ήλιο, απέραντο γαλάζιο ουρανό, άμμο κάτω από τα πόδια σας και κρυστάλλινα νερά χωρίς να σας ενοχλεί κανείς; Αν ψάχνετε τις καλύτερες ερημικές παραλίες του πλανήτη, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και… προχωρήστε παρακάτω.

Παραλία Wildcat, Καλιφόρνια
Δεδομένου ότι έχετε να περπατήσετε πάνω από 8 χιλιόμετρα για να φτάσετε εκεί, δεν πρόκειται να ανταγωνιστείτε με τα πλήθη για ένα κομμάτι άμμου σε αυτήν την παραλία που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια από το Σαν Φρανσίσκο. Το απόγευμα, αν έχετε θυμηθεί να πάρετε την απαραίτητη άδεια (πρόκειται για Εθνική Ακτή των ΗΠΑ), μπορείτε να ανάψετε φωτιά στην άμμο και να ψήσετε.

Cayo Costa, Φλόριντα

Αυτή η παραλία βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί στα ανοικτά του Κόλπου της Φλόριντα, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό σκάφος ή με ένα μικρό καράβι. Μόλις φτάσετε όμως εκεί, θα έχετε 15 χιλιόμετρα λευκής άμμου μόνο για σας και την παρέα σας.

Ροζ παραλία, Antigua και Barbuda
Όσοι ταξιδεύουν στο «αδελφάκι» νησί της Antigua, συνήθως δεν πηγαίνουν πέρα από την παραλία στο Low Bay, στη βορειοδυτική ακτή του Barbuda. Το Low Bay είναι αρκετά όμορφο και είναι ένα καλό σημείο εξερεύνησης ως ένα από τα μέρη με τη μεγαλύτερη ποικιλία πτηνών στον κόσμο, αλλά η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στη Ροζ παραλία. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λωρίδα άμμου στο χρώμα των φλαμίνγκο, που εκτείνεται για 15 χιλιόμετρα.

Los Frailes, Εκουαδόρ

Η παραλία Los Frales, είναι η εικόνα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Εκουαδόρ, όταν θέλουν να συγκρίνουν τις δικές τους ερημικές παραλίες, κόντρα στις υπόλοιπες της Λατινικής Αμερικής. Αποτελεί μέρος του υπό «δημιουργία» Εθνικού Πάρκου Machalila και είναι συχνά έρημη, ιδιαίτερα κατά το χειμώνα του Εκουαδόρ, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Όρμος Majahuitas, Μεξικό
Όσοι ταξιδεύουν από το Puerto Vallarta, γνωρίζουν ότι αυτή η παραλία με τα φοινικόδεντρα είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα και βρίσκεται σε έναν ορμίσκο στο νότιο άκρο του κόλπου Banderas. Αν και δεν είναι το πιο κοσμικό μέρος, η παραλία είναι ιδανική για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καγιάκ.

Παραλία Polihua, Χαβάη

Για να φτάσετε σε αυτή την ερημική παραλία, κατευθυνθείτε βόρεια από την Lanai City στο μονοπάτι των τζιπ που ονομάζεται Polihua Highway, περνώντας τα αλλόκοτα γλυπτά του τοπίου στον Κήπο των Θεών. Αν πάντως βρίσκεστε σε όχημα με ανοιχτή οροφή, είναι βέβαιο ότι θα καείτε από τον ήλιο!

Παραλία Store, Αυστραλία
Όσο απίθανο και αν φαίνεται, υπάρχει πραγματικά μια «κρυμμένη» παραλία στο Σύδνεϋ. Αυτό που κράτησε κρυμμένη την παραλία, η οποία αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου του λιμανιού του Σύδνεϋ, είναι μια μάζα βράχων που καθιστά εφικτή την πρόσβαση μόνο με καράβι.

Παραλία Porat, Κροατία

Οι περισσότεροι που φτάνουν στο Bisevo, συνήθως σε εκδρομή μιας μέρας από το γειτονικό Vis ή από κάποιο άλλο από τα νησιά των ακτών της Δαλματίας, βρίσκονται εκεί για να επισκεφθούν τη Γαλάζια Σπηλιά. Αν όμως ψάχνετε για ένα σπάνιο ευρωπαϊκό τμήμα άμμου, χωρίς ομπρέλες, τότε κατευθυνθείτε στην παραλία Porat, που βρίσκεται σε έναν αμμώδη όρμο που μπαίνει ανάμεσα σε βράχια από ασβεστόλιθο στη δυτική πλευρά του νησιού.

Plage Blanche, Μαρόκο
Λίγες απομονωμένες παραλίες είναι τόσο δύσκολες σε πρόσβαση όσο η Page Blanche, εκεί όπου η έρημος Σαχάρα συναντά τη θάλασσα. Έχει κινητούς αμμόλοφους και έκταση 40 χιλιόμετρα, ενώ το μόνο πράγμα που ενδέχεται να συναντήσετε εκεί, είναι ψαράδες και φανατικοί σέρφερ.

Playa Medina, Βενεζουέλα

Αυτή η πλαισιωμένη από κοκοφοίνικες ημισέληνος άμμου στην απομονωμένη Paria Peninsula, είναι τόσο όμορφη, που κάποτε σχεδιαζόταν εκεί να χτιστεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Η παραλία παραμένει όμως ανέγγιχτη και είναι το πιο τέλειο μέρος που θα βρείτε για να χαλαρώσετε. Τα νερά είναι καθαρά και ήρεμα, η άμμος είναι χρυσή και κανείς από τους λίγους ανθρώπους που θα συναντήσετε εκεί δε θα σας ενοχλήσει.

http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου