Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Παραδοσιακές Φλαούνες


flaounes0001

Οι φλαούνες είναι το κύριο παραδοσιακό παρασκεύασμα των ημερών του Πάσχα και παλιά τουλάχιστον τις έφτιαχναν σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά.
Για να φτιάξουμε τις φλαούνες ετοιμά­ζουμε από το προηγούμενο βράδυ το φωκό (γέμιση) ή 4-5 ώρες πιο μπροστά. Ο φωκός ζυμώνεται με αυγά, τυρί φλαούνας, χαλούμι και προζύμι. Στη συνέχεια προ­σθέτουμε το φρέσκο δυόσμο, μέχλεπι, μαστίχα, κανέλα και σταφίδες (προαιρετικά) και το πρωί προσθέτουμε το Βaking Ρowder.
 
Υλικά για το φωκό:
2 κιλά τυρί φλαούνας και χαλούμι 1 κομμάτι προζύμι στο μέγεθος 2-3 αυγών
12 αυγά
1 ποτήρι αιμιγδάλι ή αλεύρι
1 ποτήρι σταφιδάκια (προαιρετικά)
1έ κουταλάκι του γλυκού μέχλεπι Υϋ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια Βaking Ρowder

Υλικά για τη ζύμη:
2 κιλά αλεύρι (φαρίνα+χωριάτικο), 1 κουταλάκι αλάτι,
2 κουταλάκια γλυκού Βaking Ρowder.., 2 ποτήρια λάδι
προζύμι στο μέγεθος 2-3 αυγών
μέχλεπι, μαστίχα, γλυκάνισσο
γάλα χλιαρό για το ζύμωμα
2 ποτήρια σισάμι
2 αυγά κτυπημένα για επάλειψη
 
Τρόπος παρασκευής:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1-2 ώρες. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο λεπτό και κόβουμε πίττες στρογγυλές στο μέγεθος που θέλουμε. Τις βάζουμε πάνω στο σισάμι και πιέζουμε καλά να κολλήσει το σισάμι από την κάτω πλευρά μόνο. Βάζουμε μια κουταλιά φωκό και κλείνουμε στο σχήμα που προτιμούμε, αλείφουμε τις φλαούνες με κτυπημένο αυγό και σισάμι, τις αφήνουμε να μπουν για 1-2 ώρες και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο παραδοσιακό φούρνο ή στο συνηθισμένο φούρνο του σπιτιού μας.

Πηγή: ikypros.com-vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου