Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μελιτζάνες με πλιγούρι

C3860520A87BCD2BADD976A455DFD9DE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υλικά
 
• 1 κιλό μελιτζάνες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
• μισό ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κούπα πλιγούρι
 
Εκτέλεση συνταγής:
 
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίζουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι, φροντίζοντας να χαμηλώσουμε τη φωτιά ώστε να γίνουν αργά. Ρίχνουμε και ελάχιστο αλατάκι. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα και πιούν το νεράκι, προσθέτουμε τις ντομάτες που τις έχουμε τρίψει σε τρίφτη ή τις έχουμε περάσει από το multi. (ανεβάζουμε την φωτιά σε αυτό το σημείο). Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι – πιπέρι που χρειάζεται.
Τέλος ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε και αυτές καθώς και το πλιγούρι.
Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζουμε προσέχοντας να μην μας κολλήσει.

Φωτογραφία: hellasdata.gr

Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ -ΑΛΑΔΩΤΑ / vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου