Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ "ΦΑΜΠΡΙΚΑ" ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ

1Οι Ρώσοι επιστήμονες ετοιμάζονται για ένα αλματώδες βήμα στον τομέα της δημιουργίας τεχνητών ανθρώπινων οργάνων.

Στο Κέντρο Αναγεννητικής Ιατρικής στη Νότια Ρωσία έχει μεταφερθεί εξοπλισμός, ο οποίος στο ορατό μέλλον θα εξασφαλίσει τον τομέα των μεταμοσχεύσεων από πλήρη τράπεζα οργάνων δωρητών.
Οι γιατροί του Κρασνοντάρ ήδη έχουν αποκαλέσει αυτό το μηχάνημα «αντιδραστήρα ζωής». Στον κόσμο υπάρχουν συνολικά 12 εργαστήρια με τέτοιο εξοπλισμό. Τα δέκα από αυτά βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ένα – στη Σουηδία και άλλο ένα εμφανίστηκε πρόσφατα στη Νότια Ρωσία. Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Κρασνοντάρ είναι ένα από τα ισχυρότερα εξειδικευμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας – το σύστημα «Βιοαντιδραστήρας» παραχωρήθηκε σ΄ αυτό ως χορηγία της ρωσικής κυβέρνησης. Το Πανεπιστήμιο το πήρε μαζί με τον ειδικό στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής από τη Σουηδία Πάολο Μακιαρίνη. Πιστεύεται ότι σ΄ αυτό θα πάνε να εργαστούν γιατροί αυτής της ειδικότητας και από άλλες χώρες.
Ο Πάολο Μακιαρίνι εργάζεται στο Κρασνοντάρ από τον Ιούνιο του 2012. Ακριβώς αυτός είναι που πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση τραχείας ενός νεαρού άνδρα, που τραυματίστηκε σοβαρά σε φοβερό ατύχημα. Μέχρι την ημέρα της εγχείρησης ο ασθενής κατά τη διάρκεια ενός έτους ζούσε με το σωλήνα στο λαιμό. Μετά τη μεταμόσχευση διάγει συνηθισμένη ζωή, όπως ζούσε πριν το ατύχημα.

Η τραχεία, την οποία μεταμόσχευσαν στον Ρώσο, δημιουργήθηκε στη Σουηδία. Όμως σύντομα χάρη στον «Βιοαντιδραστήρα» θα είναι δυνατή η καλλιέργεια οργάνων και στο Κρασνοντάρ. Οι τεχνολογίες που έχουν τεθεί στη βάση αυτής της συσκευής – η ρύθμιση της ταχύτητας της ροής των υγρών, της θερμοκρασίας και της πίεσης – επιτρέπουν στον βιοαντιδραστήρα να αναπαράγει πλήρως τις φυσιολογικές συνθήκες του οργανισμού.

Προς το παρόν στο Πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ δοκιμάζουν την καλλιέργεια μόνο οργάνων ζώων. Σύντομα οι γιατροί του σκοπεύουν να αναπλάσουν ανθρώπινη τραχεία και στη συνέχεια πιο πολύπλοκα όργανα – καρδιά και πνεύμονες.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Κρασνοντάρ για πρώτη φορά στη Ρωσία καλλιεργούν καρδιά ποντικιού, όμως οι γιατροί είναι πεπεισμένοι ότι σύντομα τη θέση της θα καταλάβει η ανθρώπινη καρδιά.

ΠΗΓΗ : Φωνή της Ρωσίας - agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου