Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Χρονολόγηση της “Ιλιάδας” από γενετιστές

Γενετιστές χρονολόγησαν την “Ιλιάδα” του Ομήρου εφαρμόζοντας τεχνικές που συνήθως χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί ο τρόπος που τα γονίδια μεταλλάσσονται με το πέρασμα του χρόνου.

  

Οι ερευνητές της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του βρετανικού πανεπιστημίου του Ρέντινγκ και ο γενετιστής Έρικ Άτσουλερ του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσι, στις ΗΠΑ, κατέληξαν πως το ομηρικό έπος γράφτηκε τον 8ο αιώνα π.Χ., πιθανότατα μεταξύ του 710 και του 760 π.Χ, όπως ανφέρουν στην μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας "Bioessays".
 
Η εκτίμηση αυτή συμπίπτει γενικά με εκείνες των κλασσικών μελετητών, που προέρχονται από ιστορικές και αρχαιολογικές πηγές. 
 
Οι ερευνητές αποδέχονται την ορθόδοξη άποψη, ότι ο Τρωικός πόλεμος όντως έλαβε χώρα και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ο Όμηρος, έγραψε ένα σχετικό έπος αν και πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για μια συνθετική συλλογή προϋπάρχουσας προφορικής παράδοσης που πιθανόν να ανάγεται ως τον 13ο αιώνα π.Χ.  
Ο επικεφαλής της έρευνας, Μαρκ Πέιτζελ, είπε ότι η γλώσσα ως πολιτισμικό φαινόμενο εξελίσσεται όπως περίπου και τα γονίδια.
 
«Οι γλώσσες συμπεριφέρονται τόσο εκπληκτικά όσο και τα γονίδια. Υπάρχει μια άμεση αναλογία», είπε. 
 
Οι ερευνητές αντιμετώπισαν τις λέξεις της «Ιλιάδας» ως γονίδια σε ένα γονιδίωμα και εστίασαν σε 200 έννοιες κοινές σε κάθε γλώσσα, όπως οι λέξεις για τον πατέρα, τη μητέρα, τα όργανα του σώματος, τα χρώματα κλπ, μελετώντας τον τρόπο που αυτές οι λέξεις-κλειδιά μεταβλήθηκαν διαχρονικά, από την εποχή των Χετταίων (πολιτισμού που υπήρχε στη διάρκεια του Τρωικού πολέμου) ως τις μέρες μας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου