Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Οι 10 κανόνες της ασφαλούς οδήγησης!


The 10 rules of safe driving!

Η ασφάλεια στην οδήγηση δεν αποτελεί ζήτημα μόνο για έναν οδηγό… αλλά και για τα υπόλοιπα αμάξια του δρόμου!
Οι «χρυσοί κανόνες» της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) μπορεί να μην είναι πολλοί αριθμητικά, αλλά θεωρούνται άκρως σημαντικοί για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Πρόκειται για μια «αλυσίδα» 10 κανόνων FIA, η οποία αν σπάσει μπορεί εύκολα να προκαλέσει κίνδυνο στις λεωφόρους, τις εθνικές οδούς και τα στενά δρομάκια της Αθήνας.
Στόχος της FIA δεν είναι άλλος από τη μείωση των απωλειών από ατυχήματα κατά 50%, δηλαδή η σωτηρία 5 εκατ. ανθρώπων μέχρι το 2020…
Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι οδηγοί F1, αλλά και αγώνων ράλι δηλώνουν την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα δράσεων για μια πιο ασφαλή οδήγηση! Στις αρχές Αυγούστου, οι νικητές της F-1 στη Βουδαπέστη εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια να μειωθούν κατά το ήμισυ τα τροχαία ατυχήματα, οι θάνατοι αλλά και οι τραυματισμοί. Παρόμοιο στόχο είχαν και οι πρωταθλητές στο Ράλι Φινλανδίας, που διοργανώθηκε στις αρχές Αυγούστου, οι οποίοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες αφιερωμένες στην οδική ασφάλεια για τα παιδιά.
Η οδήγηση χρειάζεται υπευθυνότητα:

1. Ποτέ δεν ξεκινάμε τη μηχανή του αυτοκινήτου, αν όλοι οι επιβάτες και ο οδηγός δεν φορέσουν ζώνη.
2. Ακολουθούμε και σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ… για να υπάρχει αρμονία στους δρόμους.
3. Δεν τρέχουμε περισσότερο από τα όρια ταχύτητας της περιοχής…
4. Ελέγχουμε συχνά τα ελαστικά του αυτοκινήτου, ώστε να μην «σκάσει» κάποιο λάστιχο εν ώρα οδήγησης.
5. Προσπαθούμε να οδηγούμε ήρεμα και χωρίς εκνευρισμό. Αλλιώς, κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.
6. Προστατεύουμε τα παιδιά, βάζοντάς τα στα πίσω καθίσματα με ζώνη. Αν πρόκειται για βρέφος πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί με το ειδικό καρεκλάκι αυτοκινήτου.
7. Όταν οδηγούμε, προσέχουμε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και το δρόμο. Δεν περνάμε με κόκκινο ή πορτοκαλί φανάρι και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις στροφές του δρόμου.
8. Αν είμαστε κουρασμένοι ή άυπνοι απαγορεύεται να οδηγούμε γιατί αποτελούμε κίνδυνο για τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους οδηγούς.
9. Ο οδηγός αλλά και ο αναβάτης στις μοτοσικλέτες πρέπει να φορούν οπωσδήποτε κράνος. Το κράνος σώζει ζωές!
10. Πρέπει να οδηγούμε με διακριτικότητα και ευγένεια, ώστε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς πάνω στην άσφαλτο.
Στατιστικά που μας αφήνουν άφωνους…
  • Μπορεί να είναι άκρως τρομακτικό, αλλά καθημερινώς σκοτώνονται στους δρόμους του πλανήτη περίπου 3.500 άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας.
  • Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τον κοινό παρονομαστή εκατομμυρίων θανάτων ανά τον κόσμο στις ηλικίες από 15-29 ετών. Όπως είναι φυσικό, το 90% του συνόλου κατοικούν σε αναπτυσσόμενα κράτη.
Μόνο το 2010 έχασαν τη ζωή τους 1,3 εκατ. πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν 50 εκατ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των οδηγών και αν δεν γίνουν πιο σκληρά τα μέτρα των πολιτειών, σε οκτώ χρόνια οι θάνατοι στους δρόμους θα φτάσουν τον αριθμό των 1,9 εκατ.

Πηγή:flowmagazine.gr-vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου