Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά


traxanas_prasotraxanoto

Συνταγή Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφίες Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά
  • 1 κιλό πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες 1½ εκ.
  • 200 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
  • 450 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 ml ελαιόλαδο
Μερίδες 6


Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 40΄

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα πράσα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί καλά και ο τραχανάς. Ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό, τα φύλλα δάφνης, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει το φαγητό, να γίνει ο τραχανάς και να μείνει με το λαδάκι του. Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Στο ποτήρι Ένα ροζέ ημίξηρο κρασί.

Πηγή: gastronomos.gr-vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου