Συστατικά
250 γρ. ρεβίθια
1/2 κούπα ρύζι για σούπα
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σόδα
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
•Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό. Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λάδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να μείνει λίγο νερό όταν τα σβήσουμε).
250 γρ. ρεβίθια
1/2 κούπα ρύζι για σούπα
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σόδα
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
•Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό. Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λάδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να μείνει λίγο νερό όταν τα σβήσουμε).
ΠΗΓΗ : Agioritikovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου