Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Φτιάχνω μηλόξυδο …

 8978de232ecc45ab9ec5453

1]. Συνταγή φτιάχνω μηλόξυδο …

Παίρνουμε ένα γύαλινο ή ξύλινο βαρελάκι 20 λίτρων και το γεμίιζουμε μέχρι τη μέση με ξινά οργανικά μήλα
(να μην είναι ψεκασμένα).
Τα μήλα πρέπει να τα μαχαιροκόψουμε σε 8-10 μέρη – μαζί με τα φλούδια και τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε εμφιαλωμένο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μήλα ( και όχι μέχρι την πάνω στάθμη του βαρελιού), βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 ποτηράκι κονιάκ.
Στο τέλος το κλείνουμε από πάνω με πολλές στρώσεις γαζας (για να αερίζεται) και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος, αλλά προστατευμένο από βροχή, για 2 μήνες.
Μετά από όλο αυτό το διάστημα, το στραγγίζουμε με ένα καλσόν και το ρίχνουμε σε γυάλινα μπουκάλια, βάζοντας τα σε σκιερό μέρος μακριά από υγρασία.
Μην φοβηθείτε αν το μηλόξυδο είναι θολό, ακόμη καλύτερα.

2] Συνταγή φτιάχνω μηλόξυδο …

Αυτη την συνταγή την βρήκα στο ίντερνετ δεν την εχω δοκιμάσει.
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 1 κιλό μήλα, αφαιρώντας τους σπόρους και τα σκληρά μέρη .

Μαζί με την φλούδα τα βάζουμε στο μουλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν χυλός.
Τοποθετήστε το προϊόν σε ένα γυάλινο δοχείο , κεραμικό ή άλλο,με την προϋπόθεση να μπορεί να κλείσει , προσθέστε 5 λίτρα νερό και 1 κιλό ζάχαρη άχνη .
Αφήνουμε να γίνει η ζύμωση για 40 ημέρες προσεχοντας τις ακόλουθες οδηγίες :
Για τις πρώτες 10 ημέρες αναδεύετε κατά διαστήματα , καθημερινά.
11η έως 30η ημέρα αναδεύετε κάθε δεύτερη μέρα (την μια ναικαι την άλλη όχι ).
Από 31η έως την 40η ημέρατο αφήνετε να ξεκουραστεί χωρίς να το ανακατεύετε καθόλου.
Μετά την περίοδο αυτή ,το φιλτράρετε και το εμφιαλώνεται.

Πηγές: eatingdisorders.gr - aromaikarias.blogspot.gr - vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου