Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ατμόσφαιρα αιτία του καρκίνου

Γιατί πολλές γυναίκες προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού χωρίς να έχουν ανάλογο ιστορικό στην οικογένειά τους; Την απάντηση αναζητά ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, η οποία μελετά τη σχέση που έχει η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου με την έκθεση σε διάφορα χημικά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, αλλά και σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα.

Για να βρουν την απάντηση, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μελετούν 100.000 φιαλίδια με δείγμα αίματος που έχουν συγκεντρώσει από τουλάχιστον 15.000 μητέρες στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο εδώ και πέντε δεκαετίες! Οπως εξήγησε στα αμερικανικά μέσα η δρ Μπάρμπαρα Κον, τα φιαλίδια αυτά αποτελούν για τη συγκεκριμένη μελέτη πραγματικό θησαυρό, καθώς θα δείξουν με λεπτομέρειες πόσο και σε ποια χημικά είχε εκτεθεί ο οργανισμός τους πριν γεννήσουν.

Το αίμα φέρει τα «ίχνη» των ρύπων που είχαν εισχωρήσει στον οργανισμό των γυναικών πριν από δεκαετίες, γι' αυτό και οι αναλύσεις θα δείξουν με ακρίβεια ποια χημικά επηρέασαν κάθε και σε ποιον βαθμό. Μάλιστα, όπως διευκρίνισαν, παρόλο που αυτή η έκθεση στους ρύπους έγινε νωρίς, προφανώς θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν αυτές οι γυναίκες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού σήμερα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν ο οργανισμός εκτίθεται νωρίς σε χημικές ουσίες, κάτι που μπορεί να συμβεί και στη μήτρα, πριν από τη γέννηση, πραγματοποιούνται θεμελιώδεις μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο ιστός των μαστών, κάτι που έπειτα από μερικές δεκαετίες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Η σχέση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τον καρκίνο του μαστού έχει μελετηθεί και στο παρελθόν και κυρίως στις ΗΠΑ, όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται 232.000 νέα κρούσματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στη χώρα, μόνο το 10% των ασθενών προσβάλλεται από την ασθένεια για γενετικούς λόγους, ενώ για όλα τα υπόλοιπα ευθύνονται άλλοι παράγοντες, όπως η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας!
  
Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

ΠΗΓΗ : http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου