Εκτέλεση
1 αρνίσια συκωταριά με την σκέπη , 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 φλιτζανάκι ρύζι, λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι. Κρέμα: 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι , 2 αυγά, αλάτι. cooking Pictures, Images and Photos Βάζουμε την σκέπη για μισή ώρα περίπου σε χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσει. Ζεματάμε την συκωταριά, την στραγγίζουμε, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα σκεύος όπου προσθέτουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε την σκέπη, την κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε μέσα λίγη από την γέμισή μας, και την τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν κεφτέδες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τους τζιγεροσαρμάδες με το άνοιγμα προς τα κάτω (για να μην φύγει η γέμισή), τους βουτυρώνουμε, ρίχνουμε 1 1/2 κούπα περίπου νερό και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Κρέμα: Χτυπάμε σε ένα σκεύος το γιαούρτι. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο αλάτι και ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί (στα κενά που αφήνουν οι τζιγεροσαρμάδες). Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει).
1 αρνίσια συκωταριά με την σκέπη , 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 φλιτζανάκι ρύζι, λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι. Κρέμα: 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι , 2 αυγά, αλάτι. cooking Pictures, Images and Photos Βάζουμε την σκέπη για μισή ώρα περίπου σε χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσει. Ζεματάμε την συκωταριά, την στραγγίζουμε, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα σκεύος όπου προσθέτουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε την σκέπη, την κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε μέσα λίγη από την γέμισή μας, και την τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν κεφτέδες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τους τζιγεροσαρμάδες με το άνοιγμα προς τα κάτω (για να μην φύγει η γέμισή), τους βουτυρώνουμε, ρίχνουμε 1 1/2 κούπα περίπου νερό και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Κρέμα: Χτυπάμε σε ένα σκεύος το γιαούρτι. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο αλάτι και ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί (στα κενά που αφήνουν οι τζιγεροσαρμάδες). Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει).
ΠΗΓΗ : Agioritikovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου