Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Βαρβάρα, νηστίσιμο γλυκό , ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας


34535
 
Της Γιώτας Παμπάλου
 
Μία παραδοσιακή συνταγή με θρησκευτικές ρίζες καθώς οι νοικοκυρές την φτιάχνουν για την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας και την μοιράζουν στην γειτονιά , σε φίλους ,γνωστούς κλπ,όπως λέγεται για καλή υγεία .
Είναι πολλή θρεπτική κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων .

Υλικά1. 250 γρ.σιτάρι αποφλοιωμένο
2. 1 κούπα ζάχαρη
3. 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
4. 1/2 κούπα σταφίδες (ξανθές ,μαύρες)
5. λίγο αλάτι
6. κανέλλα, γαρύφαλλο

Εκτέλεση1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιτάρι μας, (αφού το ξεπλύνουμε με νεράκι). Προσθέτουμε νερό , όσο να σκεπαστεί
κατά 3-4 εκατ. ύψος παραπάνω από αυτό.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή με μέτρια φωτιά ,όσο να μαλακώσει και να χυλώσει.
Αναλόγως πως μας αρέσει, αφήνουμε να χυλώσει. (Αν επιθυμούμε με περισσότερο υγρό ή πιο πηχτή)
2.Προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος το αλατάκι, καθώς και την ζάχαρη.
3.Όταν έχει πια μαλακώσει αρκετά 10 λεπτά πριν κλείσουμε την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας,
προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, καθώς και το γαρύφαλλο.
4.Την μοιράζουμε σε μπολάκια όταν θα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από επάνω με κανέλα.

Πηγή: agioritikovima.gr-vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου